Parteneri

Transylvania College este o școală recunoscută la nivel internațional pentru abordarea inovatoare în ceea ce privește metodele de predare, construirea de relații sănătoase în comunitatea școlii și cu o perspectivă nouă asupra gestionării situațiilor dificile. Construind pe baza ambelor curricule (românească și internațională), au fost înțelese provocările cu care se confruntă profesorii în clase în fiecare zi și care sunt oportunitățile lor de dezvoltare.

Ultimele rapoarte de acreditare (2019), atât cel britanic, cât și cel românesc, au certificat că practicile de Wellbeing, Leadership, Educație Globală și cele care țin de partea academică au rezultate vizibile în progresul și formarea elevilor și profesorilor din școală. Viziunea și misiune școlii sunt de a sprijini toți membrii comunității să dezvolte relații sănătoase prin descoperirea identității, dezvoltarea autonomiei și contribuții reale în comunitățile din care fac parte. 

În urmă cu cinci ani, în școală a început implementarea procesului Leader in Me (în prezent în peste 4.000 de școli din întreaga lume). Procesul are la bază programul The 7 Habits of Highly Effective People, una din cele mai renumite căi spre dezvoltare personală durabilă. 

Procesul integrează dezvoltarea leadership-ului în programele deja existente, în curriculum și în tradiția școlii și servește drept sistem operațional de bază pentru școală, ajutând la îmbunătățirea relațiilor, la transformarea culturii organizaționale și la motivarea personalului și a elevilor.

Impactul asupra întregii comunități a școlii a impresionant și foarte vizibil: profesorii sunt mai motivați, organizează proiecte împreună cu elevii lor, iar elevii devin stăpâni pe procesul de învățare și iau singuri decizii pentru parcursul lor educațional. Asta se întâmplă chiar de la vârste foarte fragede, din ciclul primar.

În plus, în urmă cu trei ani, au fost puse bazele unui departament de Wellbeing, care are ca focus sprijinirea fiecărui membru al comunității Transylvania College pentru a evolua, pentru a-și găsi resursele să facă față provocărilor zilnice, dar și pentru a-și depăși limitele și pentru a-și atinge cu adevărat, la maximum, potențialul. Munca acestui departament a fost sprijinită de o echipă de consilieri externi, psihologi și psihoterapeuți, care au avut rol de mentori și care au ajutat la conturarea programului în forma actuală. 

Filosofia Transylvania College poate fi reprodusă în contextul altor școli, care să își înceapă astfel călătoria propriei povești.

Vrem să trăim într-o Românie cu aceleași valori, o țară în care toți copiii să aibă șansa de a avea în viața lor cel puțin un adult care să creadă în ei. Putem ajunge aici împreună.

 

Mind Education este o companie de consultanță psihologică cu o experiență de 10 ani în sprijinul familiei și comunităților, companiilor și școlilor, în procesul lor profund de transformare, cu focus pe starea de bine a membrilor ei, grija pentru sănătatea emoțională și mentală și relații care au la bază siguranța și încrederea. 

Școala pentru Cuplu are ca principală misiune sprijinul cuplului, în prezent izolat și cu multe provocări, în a avea o viață împlinită, de lungă durată și satisfăcătoare pentru ambii parteneri. Și pentru că școala este o comunitate care are o profundă influență asupra copiilor pe termen lung, am dezvoltat proiecte în care atât copiii și adolescenții, cât și adulți, părinți și profesori învață despre iubire, relațiile romantice și de prietenie. 

ro_RORO