Povestea noastră

Povestea noastră începe în urmă cu peste 15 ani, când căile noastre s-au intersectat. Am fost persoanele potrivite la locurile potrivite, chiar dacă nu am fost mereu conștienți de asta.

Doi dintre noi, Voicu și Ruxandra, ne-am cunoscut făcând voluntariat la o organizație și astăzi viața de familie ne împlinește. Alți doi, Ruxandra și Ciprian, ne-am cunoscut la lucru, la Transylvania College, și azi o conducem împreună, creând un parteneriat profesional de încredere. Am trecut prin multe momente dificile care puteau să ne separe căile. Am rămas împreună și contribuim la un vis mai mare decât noi: să transformăm școlile prin transformarea fiecărui profesor, fiecărui părinte, fiecărui director, fiecărui angajat din școală, relație cu relație, familie cu familie, clasă cu clasă, și în timp – a comunităților.

Suntem trei părinți și trei profesioniști care au ales să-și crească copiii și să lucreze aici, în România. Această alegere, pe alocuri conștientă, pe alocuri inconștientă, ne-a adus în față o serie de provocări: cum vrem să fie școala în care lucrăm sau ne educăm copiii, cum arată relațiile de familie sănătoase, dar cele de muncă, dar cele de prietenie, dar cele de cuplu?

Toate aceste întrebări au apărut în viața noastră în diferite momente. Fie când unuia dintre copiii noștri nu îi era bine la școală sau acasă, fie când unuia dintre noi nu îi era bine la muncă sau când ne-a fost greu în familiile noastre.

Am învățat mult în ultimii 10 ani: despre noi, despre copii, despre cuplu, despre cum să reușești să dezvolți relații sănătoase într-o țară în care aceste lucruri nu sunt prioritizate.

Avem fiecare dintre noi propria noastră călătorie în față și multe alte lecții de învățat și de trăit și mergem înainte cu mai multă speranță, pentru că avem atât de multe momente de bine pe care le prețuim.

Suntem tare recunoscători tuturor oamenilor care au venit în viețile noastre, ne-au dat din ceea ce știau și ne-au sprijinit în calea spre o viață mai bună, cu mai multă iubire, dedicare, înțelegere și încredere că o să fie bine, că se poate, că putem, că merităm, că e mai frumos împreună.

Din recunoștință față de cât am primit și din responsabilitatea pe care o simțim față de alte familii și comunități, am decis să pornim Wellbeing Institute. Cu încredere. Cu bunătate față de fiecare om care-și dorește să cunoască, să descopere, să vadă, să simtă, să înțeleagă cum poate să îi fie bine lui, pentru ca apoi să dea binele acesta mai departe.

 
 

Ruxandra, Voicu și Ciprian, pentru Ilinca, Petra, Vlad, Victoria, Adrian și Octavian

ro_RORO