Programe de leadership și management școlar

A fi director de școală înseamnă mult mai mult decât a fi un manager și un bun administrator. Înseamnă că ești liderul unei comunități unite prin valori comune și prin interesul de a învăța, de a se pregăti pentru viața într-o lume tot mai puțin predictibilă.

A fi director de școală nu înseamnă că trebuie să faci toată această muncă foarte complexă singur sau împreună cu un grup restrâns de oameni. E nevoie de o echipă de middle manageri pregătită și cu încredere în sine, care să susțină toate activitățile necesare pentru îndeplinirea într-o cât mai mare măsură a nevoilor de dezvoltare personală și profesională a elevilor, dar și a tuturor membrilor personalului școlii.

Te invităm să reflectezi asupra următoarelor întrebări:

Ce procent din timpul activității tale ca director de școală este dedicat pentru a administra, a pregăti documentații și pentru a implementa proceduri?

În ce măsură prioritatea ta principală este totuși coordonarea procesului de învățare?

Cât timp mai ai la dispoziție pentru a vedea cu adevărat care e experiența pe care elevii o au în timpul lecțiilor?

Dar pentru a schimba sau îmbunătăți cultura organizațională a școlii?

Dar pentru a modela comportamentele și atitudinile pe care le dorești dezvoltate în colegii tăi?

Dar pentru a alinia toate procesele prevăzute în planurile de management și de activități pentru a susține viziunea și misiunea școlii?

Programe

Wellbeing Institute vine în sprijinul directorilor de școală și al celor care ocupă o poziție în structurile de conducere a școlii – directori adjuncți, șefi de comisii, membri ai consiliilor de administrație.

Punem la dispoziția tuturor: cursuri de leadership; programe menite să schimbe cultura organizațională a școlii; programe de dezvoltare a echipei de middle manageri; programe pentru a defini viziunea și misiunea școlii; sesiuni individuale de coaching.

Contribuim la crearea de comunități de directori menite să ducă la împărtășirea de bune practici și experiențe.

Cursurile sunt disponibile în mediul online sau în școli.

Înscrie-te aici pentru a avea acces la
resursele și calendarul evenimentelor noastre

office@wellbeing-institute.ro

ro_RORO