Wellbeing

Ce este Wellbeing-ul?

  • Abilitatea de a fi prezent, conștient și capabil să construiești relații sănătoase cu tine și cu cei din jurul tău.
  • Dezvoltarea resurselor interne pentru a putea gestiona situațiile care apar în viața fiecăruia.

Arii de acțiune:

Asset-2

Modelul de intervenție pe zona de Wellbeing

Avem credința că atunci când adulții se schimbă, copiii se schimbă. Munca împreună cu adulții este cea care o să aibă cel mai mare impact pe termen lung în educație.

Procesul de transformare cu care lucrăm este unul sistemic, cuprinzând toți adulții din comunitatea școlii: profesori, personal administrativ, părinți. Acesta se desfășoară gradual și are diferite paliere de intervenție, astfel încât fiecare grup al comunității să intre în procesul de transformare: pe de o parte se va lucra cu echipa de conducere a școlii, care e nevoie să își asume necesitatea procesului de schimbare și să transmită un mesaj pozitiv către profesori și personalul administrativ. Profesorii și personalul administrativ devin motorul intern al schimbării, care se va reflecta în lucrul cu comunitatea părinților. Procesul are ca efect transformarea întregii comunități de adulți, a tuturor celor implicați în viața și procesul de învățare și formare a copiilor.

Fiecare membru al comunității va fi implicat în proces, pe diferitele niveluri de intervenție – nivelul individual, al familiei, al clasei, sau de grup, în funcție de nevoile specifice pe cele 10 zone de intervenție.

Fiecare își caută starea de bine, iar la Transylvania College ajungi să discuți despre bunăstarea ta în sens spiritual, ajungi să îți pui întrebări. Era absolut exclus ca la locul de muncă precedent să port o discuție cu cineva despre bunăstarea mea, despre cât de bine mă simt și cât de în regulă sunt. Și asta contează. Te duci la lucru cu altfel de energie. Unele dintre întrebările cel mai des formulate în Transylvania College sunt: Ești OK? Ești bine?

Vasile Vidican

Profesor de română la Transylvania College din septembrie 2019

De ce funcționează?

Schimbarea vine din interior

Wellbeing Institute vine în sprijinul directorilor de școală și al celor care ocupă o poziție în structurile de conducere a școlii – directori adjuncți, șefi de comisii, membri ai consiliilor de administrație.

Rezultate măsurabile

  1. Atitudine orientată înspre identificarea de soluții. Stabilirea de obiective și măsurarea progresului.

  2. Acțiuni bazate pe cercetare științifică.

  3. Transformarea elevilor e obținută în primul rând prin dezvoltarea abilităților adulților care modelează comportamente și atitudini dezirabile.

Întreaga comunitate

Procesul vizează colaborarea cu elevii, profesorii, părinții și întreg personalul școlii. Abordare integrată pe toată durata implementării și în toate domeniile de acțiune.

Întreaga persoană

Școlile contribuie la dezvoltarea întregii persoane: minte, trup, spirit și inimă.

Împreună cu partenerii noștri, oferim programe de wellbeing disponibile atât online cât și în școli.

Raluca Stoenoiu despre Wellbeing

Înscrie-te aici pentru a avea acces la resursele și calendarul evenimentelor noastre

office@wellbeing-institute.ro

ro_RORO