Povestea lui Alex

În eseul personal care a făcut parte din aplicația pentru bursa de excelență la Transylvania College, Alexandru mărturisea că visa încă de mic la o profesie care să-l ajute să schimbe lumea. Domeniul ales? Biologia marină. Pentru un copil din Buzău, visul lui poate părea imposibil de realizat. Șansa lui Alex a fost nu atât bursa, cât faptul că a întâlnit oameni care au crezut în el și l-au sprijinit în a persevera, chiar și atunci când i-a fost greu.

Povestea lui Alex e povestea oricărui copil căruia i se dă o șansă. Căruia nu i se râde în nas, “auzi, ce idee, biolog marin!” A oricărui copil încurajat să viseze și să creadă cu tărie în visul lui, oricât de nebunesc ar suna. Povestea unui copil sprijinit necondiționat, mai ales atunci când îi e greu, de adulții din viața lui, de profesori inimoși, care își doresc la fel de mult ca el să reușească.

De multe ori destinul unui copil, indiferent de mediul din care provine, e influențat puternic de un adult. Dacă măcar un singur om îi vede potențialul și îl încurajează să meargă înainte cu încredere pe drumul lui, acel copil are șansa să-și vadă visul cu ochii. Și să schimbe lumea.

Fiecare dintre noi putem fi acel adult în viața unui copil, să-l ajutăm să-și scrie povestea așa cum visează.

„Școala Încrederii” este un proces unic, dezvoltat și implementat de Wellbeing Institute și Mind Education în parteneriat cu Transylvania College și Școala pentru Cuplu, care vine în sprijinul directorilor, profesorilor, părinților și elevilor din școlile din România, și își propune transformarea acestor instituții de învățământ în comunități ale încrederii, contribuției și vitalității.

În cadrul procesului Școala Încrederii fiecare școală va trece printr-un proces de cinci ani. În primii doi ani, școlilor li se oferă intervențiile de bază care se adresează în principal profesorilor și echipei administrative. Urmează un audit, ale cărui concluzii vor contura un plan de intervenții specific comunității pentru următorii doi ani. În ultimul an, reprezentanții fiecărei școli urmează să demonstreze că își doresc și pot să susțină transformarea din școală și să obțină certificarea de „Școala încrederii”. Această certificare se păstrează printr-o contribuție anuală de efort, timp și energie a școlii.

Căror nevoi fundamentale din școli ne adresăm?

Cum arată o școală din procesul Școala Încrederii?

  • Copiii se simt în siguranță, unde trăiesc și învață încrederea în ei și în ceilalți;
  • Părinții și profesorii învață să fie prezenți emoțional și să fie bine ei cu ei;
  • Wellbeing-ul și sănătatea mentală a profesorilor și personalului administrativ sunt prioritare;
  • Relațiile de încredere se clădesc datorită efortului depus de întreaga comunitate a școlii;
  • Profesori își asumă contribuția în relații și în comunitatea în care muncesc și trăiesc;
  • Părinții sunt alături de profesori, pentru o mai bună înțelegere a nevoilor de dezvoltare a propriilor copii;
  • Profesorii, părinții și copiii contribuie la clădirea unei comunități care are la bază încredere, bunătate și bucurie.

Înscrie-te aici pentru a avea acces la
resursele și calendarul evenimentelor noastre

office@wellbeing-institute.ro

ro_RORO